1. Kezdőlap
  2. Lakosság
  3. Bankkártyák
  4. Maestro Ifjúsági

Maestro Ifjúsági

CélcsoportAz a 14-18 év közötti, devizabelföldi és devizakülföldi, állandó lakcímmel rendelkező korosztály, amely személyazonosító okmánnyal rendelkezik, illetve az a 18-26 év közötti korosztály, amely személyazonosító okmánnyal és érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik, és minimális fedezeti összeget biztosít a lakossági-ifjúsági számlán, amely régi, illetve új ügyfél esetén is 1.000,-Ft.

Jellemzői


A MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság szabványainak megfelelő, a Kártyabirtokos adataival megszemélyesített, négyjegyű titkos kóddal (PIN kóddal) ellátott debit (betéti) kártya. A kártya készpénzfelvételre, készpénzbefizetésre (a deposit funkcióval rendelkező ATM-en keresztül) és vásárlásra szolgáló kártya. A MasterCard Nemzetközi Kártyatársaság szabályai alapján, a Maestro ifjúsági bankkártyával végzett minden tranzakció PIN köteles, azonban vannak olyan elfogadóhelyek, ahol nem kérnek PIN kódot a Maestro ifjúsági bankkártyához.

 

A Maestro ifjúsági bankkártyával kezdeményezett tranzakció végrehajtása azonnali autorizációval történik. Az Integrációs körben végrehajtott tranzakció terhelése a tranzakciót követő két banki munkanapon belül, a MasterCard elszámolási körben végrehajtott tranzakció terhelése azon a banki munkanapon történik, amikor az elfogadó banktól beérkezik a tranzakció a Takarékbankhoz elszámolásra. A kártya belföldi és nemzetközi használatra egyaránt alkalmas, nem dombornyomott (IMPRINTER és Internet használatra nem alkalmas). A bankkártya a rajta feltüntetett érvényességi időszak utolsó napjának 24. órájáig érvényes. Alacsony kockázatot jelent, mivel elektronikus termék, mely engedélykérést feltételez minden egyes készpénzfelvételi és vásárlási tranzakciónál. A bankkártyához kapcsolódóan opcionális biztosítás igénylésére van lehetőség.

 

Felhasználása


Készpénzfelvétel bankjegykiadó automatából (ATM) a nap 24 órájában, illetve a nyitvatartási idő alatt, hitelintézetek pénztáraiból (bankpénztári POS terminál), valamint áruk és szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése kereskedőknél (POS terminálon) belföldön és külföldön egyaránt.

 

ATM:


készpénzfelvétel: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a  és/vagy Maestro logóval ellátott elfogadóhelyeken
egyenleglekérdezés: belföldön, az arra alkalmas ATM terminálokon keresztül 
egyéb szolgáltatás igénybevétele: pl. mobiltelefon egyenlegfeltöltés, számlabefizetés

 

Bankpénztári POS:


készpénzfelvétel: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a Maestro logóval ellátott elfogadóhelyeken (kötelező PIN használat!) 
készpénzbefizetés: az Integráción belül végezhető tranzakció 
egyenleglekérdezés: az Integráción belül végezhető tranzakció

 

Kereskedői POS:


vásárlás: belföldön és külföldön egyaránt lehetséges a Maestro logóval ellátott elfogadóhelyeken (kötelező PIN használat!) 
áru-visszavételezés: a Maestro logóval ellátott elfogadóhelyeken lehetséges

 

Bővebb felvilágosítással állunk szíves rendelkezésére bármely kirendeltségünkön.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények